lördag 27 oktober 2012

Framsteg :)

För två minuter sen tog Johannes sina första steg. Han stod och höll sig i soffan, släppte och gick två steg fram till Sivan. Exakt 10,5 månad. Det får vi komma ihåg!

torsdag 25 oktober 2012

Ja lite fel var det ju...

Jo, men hela fasaden på huset behöver bytas. Under putsen finns murket trä. Taket behöver bytas. Det är fuktskador i badrummet. Dåligt isolerat. Och SÅ vidare...mäklaren uppskattade att renoveringskostnaden skulle landa på cirka en miljon.

Annars var det jättefint.

I övrigt:

Hemma är Johannes oerhört pappig. Jag duger inte till nåt. Så fort jag plockar upp honom för att gosa sträcker han ut armarna mot Martin och börjar gnöla. Men jag är inte avundsjuk (inte så mycket i alla fall haha), för det är nog inte bara rosor att vara den enda som duger heller.

Sivan den lilla rackarn har gått och blivit kräsen. Hon brukar få resterna av Johannes barnmat om han inte äter upp och tycker det är jättegott. Men, igår när Martin skulle ge henne lite ris, vilket tidigare har varit hennes lilla extra lyx, så dööög det inte åt unga damen. Sicken en!

onsdag 24 oktober 2012

Åmål och tillbaka till verkligheten

Tillbaka på jobbet igen. Än så länge är det väldigt kul. Jag har en helt annan energi om dagarna än vad jag kan minnas att jag haft under hela tiden jag gick hemma. I förrgår var jag och tränade efter jobbet och jag hade tänkt träna idag med, men nu ska vi gå på visning ikväll på ett hus som kostar rimliga 525 000.


Vi är grymt skeptiska. Självklart är det något gravt fel på det. Det ser trevligt ut, ligger nära stan och vi kan inte se några uppenbara fel på det. Vi har nästan tänkt strunta i att åka och titta, men vi är ju nyfikna och för min del vill jag gärna veta varför det är så billigt.

Åmål var väldigt trevligt förresten. Så mysig stadskärna och människorna vi träffade var jättetrevliga. Dialekten är ju superhärligt! Bästa repliken var "Så ni skiter ir't", som uttalades av mannen på 50-talsstället där vi hade bokat bord och ville avboka. Det lät jättetrevligt med en 50-talsrestaurang, men bandet spelade så högt att vi fick migrän redan i trappan upp och eftersom vi just denna kväll var ute efter att prata så bestämde vi oss för att hitta nån annanstans att äta.

Vi hittade en restaurang/pizzeria som hette Hörnan. Där åt vi god och billig mat och gick sen vidare till XO där vi varit tidigare på dagen. Personalen där var jättetrevlig och mat och fika var tipptopp! Dock var det abonnerat till ett sällskap denna kväll och vi hamnade mitt i någon annans fest kändes det som. Några av oss var säkra på att det var Göran Forsmark från filmen Jägarna som var där. Jag hade ingen aning om hur han såg ut, men efter att ha googlat lite så kanske jag kan hålla med om att det var han.

fredag 19 oktober 2012

Min sista dag som mammaledig...

Tänkte jag skulle försöka ta en bild (fast det blev visst flera) i timmen idag för att dokumentera min sista dag som mammaledig. Min sista helg innan jag börjar jobba kommer jag att spendera i Åmål. Det är dags för koordinatresa igen, så jag kan tänka mig att den här dagen kommer att bestå av ganska mycket förberedelser. Viktigt att jag inte glömmer att ta med påsarna med koordinater och kartboken så att vi kan dra nästa resmål!

Klockan 07:40

Snart kommer det se ut som en tornado dragit fram
Klockan 08:40
På promenad i regnet
Klockan 09:40

Packhjälp...
Vi över på att klappa fint, han börjar fatta!
Tvättvikning pågår
NEJ, AJAJAJ, Du får INTE röra dem Johannes!
Neee, du går INTE dit igen! Ajaj
Två sekunder senare....suck
10:40


Sovdags. Han är trött men inte redo att somna än. Suger lite på tårna först.

En kort stund senare
Jag passar på att duscha Sivan

11.40
Föning pågår. Har rakat henne, men inte hunnit klippa. Får se vad som hinns med medan lillen sover.

Är vrålhungrig och måste äta nåt innan jag fortsätter med Sivan. Lyxlunch haha.
12:40
Sivan får sitt sedvanliga efter-dusch-spatt och springer omkring och ruskar på sig och gnider sig mot möbler och håller på. Lillen skrattar så han kiknar.
Sen tar vi en promenad. Notera hur Sivan ser lite mörkgråare ut på huvudet när det är rakat.
13:40

Försenad lunch eftersom vi visst inte hade någon mat hemma och fick pipa och köpa.
Medium på TV

Jag köpte julmust. Till min förvåning var det inte gott.



torsdag 18 oktober 2012

Vi letar vidare lite halvhjärtat

Vi har ett nytt hus på kornet. En vän till mig säger att det har varit inbrott i huset tre gånger och det är därför de säljer. Det har varit ute på marknaden tidigare och min kompis tror att det är därför det inte har blivit sålt.

Personligen tror jag att det är nåt fel på huset. Det är det alltid.

Messade Martin (som är och repar) med informationen. Hans kommentar: "Men då har de ingen Schnucki :)"

(Schnucki = Sivan)

Tycker också det känns bra att ha en Schnucki. Det känns som att hon skulle vara en rejäl hund om det gäller och vaktar huset gör hon ju redan.

tisdag 16 oktober 2012

Gåvetorp är sålt

Tror jag. Sist jag kollade var budet uppe i 910 000.

Galet.

Nä där ska vi visst inte bo

Nu är jag lite titta-på-hus-trött. Vi var och tittade på det fina röda huset igår och det stank av kattpiss, var fukt på nedervåningen och allt var bara äckligt, skadat och fallfärdigt. Det var massor med folk och tittade och de allra flesta vände i dörren.

Finns det inga friska hus på landet?

Jag tappade sugen litegrann...

torsdag 4 oktober 2012

Just nu...

Dunderförkyld Martin försöker söva lillen som har vaknat för fjärde gången sen han gick och la sig. Jag letar höga pumps i guld på tradera. Vi dricker Whisky och undrar varför vi inte gått och lagt oss än. Mash börjar nu på TV:n.

Imorgon ska jag äta frukost klockan nio med grannfrun.

Livet är ett töcken just nu. Ständig trötthet.

Om ett par veckor ska jag och tjejerna åka på koordinatresa till Åmål (koordinatresa = drar koordinater - åker dit vi hamnar = kul). Det jag ser fram emot mest av allt är att sova en hel natt.

onsdag 3 oktober 2012

Om Gåvetorp inget nytt...

Inga nyheter om torpet. Ägarna vill inte sänka priset, vi vill inte betala mer. Så där har det stannat just nu. Vi letar vidare, men har sagt att de ska höra av sig om de ändrar sig för vi gillar ju verkligen stället.

Nu har vi hittat ett nytt objekt. 0,5ha tomt bara 13km utanför stan och sååå charmigt hus. Som Gåvetorp, fast större, och med bergvärme. Kanske är det här vi ska bo!