söndag 13 oktober 2013

Shopping på Ullared igår

Idag är det söndag, fast det känns som lördag. För imorgon är hela familjen ledig! Sotarn ska komma och lillen ska till läkaren (han snarkar så väggarna skakar!) och jag ska till vårdcentralen, så vi bestämde oss för att helt enkelt ta en mysig dag hemma.

Igår var jag och Katrin och hennes son Rickard på Ullared. Klarar man en dag där har man svart bälte i stresshantering, det säger jag. Men det går. Om man andas djupt hela tiden. Vi stod i kö i en timme och fyrtiofem minuter för att komma in. Är inte det galenskap? Är det så billigt där inne att det är värt det? Bör man gå bananas när man är inne för att det är så billigt? Njä.

Men jag gillar att åka dit ändå, för att det blir alltid en så vansinnigt trevlig utflykt med dem jag åker dit med. Man står i kö och tjattrar om ditten och datten och under shoppandets gång måste man sätta sig och fika och DET är trevligt! Och man hittar grejer man inte visste att man behövde som man plötsligt hemskt gärna vill ha. Men jag kände lite när jag gått ut genom kassan att jag hade fått rätt lite för pengarna alltså, med tanke på att det ska vara så billigt. Jag hittade ett släp till lillens traktor som kostade tvåhundra som han ska få i julklapp, men annars fattar jag inte hur jag kunde shoppa upp en hel tusenlapp på bara....krafs...strumpor och underkläder, nån pyjamas till lillen, vantar, schampo, balsam, en liten grej till Sivan....ja ni vet.

När jag körde hem hade jag kramp i vaderna. Martin var pigg och igång på kvällen och höll på att elda i kaminen, städa och plocka och gud vet allt. Och jag var helt slut. Så jag la mig och tittade på film med en kopp te i vår underbara soffa med elden som sprakade i kaminen. Mamma och jag var ju och såg Mördaren ljuger aldrig ensam för ett tag sen på bio. De har gjort fler filmer av Maria Langs deckare, men de kommer inte komma på bio. Men de finns på Telias filmuthyrning på TV:n för en ynka tjuga, så jag la mig och såg en av dem. Kung Liljekonvalj av Dungen. Helt perfekt underhållning! Martin yrde förbi då och då och anklagade mig för att ligga och sova till filmen. Det gjorde jag inte!

Idag har vi haft besök av Martins seglarkompis Mattias. Trevligt! Lillen ligger och sover och jag har klippt Sivans klor och trimmat tassarna lite. Jag hade tänkte klippa hela henne, men Martin vill att hon ska få ha lite päls nu när hon ska vara utomhus i hundgården när vi är på jobbet i vinter och det är väl schysst tänkt!

Nähä, nu ska jag se om den lille vill vakna!

Inga kommentarer: