söndag 18 oktober 2015

Pyssel inne och ute

Vilken fantastisk solig höstdag det har varit idag! Vi passade på att fixa iordning lite på tomten inför vintern. Rensa morötter, vända i landen och klippa gräset en sista gång. Jag älskar ju att pyssla och plantera i trädgården på våren och sommaren, men det är ändå skönt när det blir höst och vinter och man kan släppa det ett tag och vara inomhus och mysa istället. Så får man ett rejält sug framåt vårkanten sen igen!
 
Vi hade en trist vecka förra veckan med torsdag och fredag utan något enda litet jobb. Sen på fredag eftermiddag dråsade de in, så att vi har kunnat jobba igen en del nu under helgen och har att göra fram tills torsdag i alla fall.
 
Just nu sitter jag och är ganska hungrig, men löser det genom att äta popcorn i mängder. Johannes sover gott och Martin är och repar. Ska strax sätta mig och korrläsa ett jobb, men först kommer lite bilder från det senaste:
 
 Vår sherry från nyponen vi plockade förra året är äntligen färdig. Vi har lagrat den på ekfat de senaste månaderna och är mycket nöjda med resultatet! Förra veckan började vi tappa den på flaska och buteljera den.

 Lillen gick all in med mina smycken
 Och den här vyn jag inte kan se mig mätt på just nu. Vi är klara med veden!! Vi siktar på att vara klara innan midsommar sa vi till varandra när den kom haha. Vedbacken är så prydlig nu, det är helt underbart!
 Vi hjälptes åt att gräva upp de sista grödorna

Sen gick vi in och åt köttfärssås med rivna morötter i


Inga kommentarer: