torsdag 28 april 2011

En liten uppdatering om valparna

Semestern borjar lida mot sitt slut har. Vi sitter och vantar pa att tiden ska ga sa att vi kan hoppa pa planet hem och vara hemma om en sadar 30-40 timmar. Det gor inget alls att semestern ar slut for vi ser sa mycket fram emot att fa komma hem och forbereda for den lilla valpen :) Vi vet annu inte vilken valp som ar var, men att uppfodaren har valt temat vilda kattdjur for deras kennelnamn och att den hon ska ha for sig sjalv ska heta Puma.

Vi har fatt regelbundna uppdateringar om valparna. Varje sondag skickar uppfodaren ett mail med information och bilder. Det har ar de senaste fran 4-veckorsuppdateringen. De har blivit riktigt busiga sma krabater. Sa har skriver uppfodaren:

Denna vecka har det hänt lite mer i valparnas liv. Under tiden de är vakna så övar de sina små muskler och de har får bättre och bättre balans för varje dag. De övar också sina stämband med yl och skrik så vi får väl se hur länge vi får bo kvar ;-) De kommer att sova mindre och orka vara vakna längre nu framöver men tack och lov så sover små valpar totalt sett ganska mycket. Det kan ni också tänka på när ni får hem valpen. Den kommer att vara busig så klart när den är vaken men där emellan kommer den att sova en del precis som småbarn. Men när den är 4-5 månader har den mycket mer energi och orkar busa länge perioder.

Denna vecka har de fått prova hundmat och det är en liten process i sig. Man blöter hundmaten så att de blir som en ljummen gröt och så matar man dem lite första dagarna och sedan ställer man ner en skål och förhoppningsvis gillar de maten och äter själva. Som det alltid brukar vara så var det ett par valpar som tyckte att det var sådär med hundmat de första dagarna men nu äter alla. Än så länge får de bara ett smakprov en till två gånger om dagen och när de har ätit hundmaten en stund så släpper jag in Cocos så att de får lite mjölk i magen också. Skulle jag ha Cocos hos valparna när jag serverar hundmaten skulle samtliga valpar välja mjölken, tveklöst!

De har också fått en ny miljö vilket innebär att deras värld har utökats. Valplådan, som de började klättra ur, är borta och nu och de har en hage av kompostgaller istället och där har de tidningar att kissa på samt en bädd att sova på. De har också fått en vattenskål med lite vatten i och de smakar lite på vattnet men mest kliver de i skålen. Eller ramlar i den.


Inga kommentarer: