fredag 30 september 2011

Foglossningar och en trotsig ung dam!

Hej och hå och välkommen foglossning! Det här var ju inte så skönt. Har varit hemma ett par dar och vilat. Det går inte riktigt att göra nånting förrän det börjar värka. Till och med när Sivan drar i kopplet känns det. Fast det är kanske inte så konstigt, hon är inte någon liten ärta längre. Vi vägde henne i helgen och nu väger hon 13 kilo.

Sivan har hamnat i någon form av trots helt plötsligt. Hon hade en period när hon var liten valp när hon bara skulle bråka med oss. Bita och dra i kopplet, så att vi skulle försöka dra det ur munnen på henne och sen var det igång, hon skulle hoppa upp och bita efter en och morra och hålla på. Vi provade att ignorera henne och i början fungerade det och hon släppte kopplet, men sen blev hon lite ettrigare och började hoppa upp och bita efter handen och så när hon inte fick uppmärksamhet, så vi fick till slut lägga ner henne på marken och hålla nere henne en stund och sen var hon snäll resten av den promenaden (för det mesta).

Det där slutade i alla fall och hon har varit jättesnäll sen dess. Tills för cirka 2 veckor sen. Nu har hon plötsligt fått ett ryck och har börjat med det där igen. Ibland är hon så himla angelägen om att gå ut att hon står och stampar vid dörren och tittar på kopplet och tittar på oss. Så vi tror ju såklart att det är bråttom ut att kissa, men sen hinner vi inte mer än att komma utanför dörren innan hon börjar bita i kopplet och ska morra och börja bråka och det är bara det hon vill, inte kissa eller nåt annat. Inte vill hon äta sin mat heller nu. Vi tänker inte blanda i nåt annat än möjligtvis lite fil ibland. Hon äter alltid till slut, men man får ge henne en stund att stå och stirra på maten och blänga lite på oss.

Vi kör på som tidigare och låter henne inte bestämma nåt och vi tycker det har blivit lite mindre av det där beteendet de senaste dagarna, så förhoppningsvis är det i övergående. Ett tag funderade vi på om det kunde vara överskottsenergi, men hon har aldrig fått så mycket motion som nu, så det borde inte vara det. Kanske behöver hon bara aktiveras lite mer mentalt. Ska fråga lite på kursen vad de tror det är som pågår. Det är ju bara utomhus när vi är ute och går som hon vill bråka. Inomhus är hon god som guld precis som vanligt.

Hon har börjat hänga med Martin på små joggingrundor i skogen ett par gånger i veckan då hon får vara lös. De springer inte så lång, kanske 3 kilometer såhär i början, men hon verkar tycka att det är superkul!

Det känns bra att hon får komma ut och röra på sig lite längre rundor med Martin, för jag duger inte till några långpromenader just nu.

Inga kommentarer: