onsdag 7 september 2011

Valpkurs del 3

Sivan har tappat alla sina tänder nu, vad vi kan se. Den sista tappade hon i fredags. Tycker öronen blev ganska ok faktiskt, men bara för att vara på den säkra sidan har vi limmat dem en sista gång. Så hon får väl ha dem limmade nån vecka, sen räcker det nog.

Vi hade en härlig kväll på valpkursen i fredags. Fantastiskt väder, till skillnad från alla andra dagar efter det då det bara har regnat och regnat. Vi trodde att hon skulle vara lite för trött nästan eftersom hon gått långpromenad med mamma och pappa tidigare på dagen. Men icke, hon var så full av energi så! :)

Hon var duktig i alla fall. Det var lite svårt att sitta still när alla skulle sitta i ring med sina hundar, men det gick det med efter lite övertalning av snackspåsen. Vi fick öva på att passera andra hundar och den här gången gick faktiskt ledarna omkring och tittade på alla grupper och gav tips och råd. Mycket bra! Vid skulle alla mingla med hundarna och så skulle vi öva på att kalla in dem samtidigt. Vid ett tillfälle fick Sivan ett av sina "spel" som hon kan få ibland, då hon bara vill springa runt, runt i en cirkel och kasta sig av och an. Ledaren Karin konstaterade, precis som vi också har gissat, att det är hennes uttryck för frustration när hon inte riktigt förstår vad som förväntas av henne.

Lite roligt är det att när man är ute och går med henne så kommer det ibland fram folk och känner igen Sivan. Själv har man ingen aning om vem personen i fråga är, men då har de ju klart stött på Martin när han har varit ute och gått. Martin träffade på en man häromdan som kom från tåget och utbrast "Nämen är det inte Sivan!!?". Han visste inte alls vem det var, men sen visade det sig att det var mannen som också hade en Kerry som vi träffade på precis när vi fått hem Sivan. Otroligt att han kom ihåg hennes namn tycker jag. (I och för sig vill jag nu minnas att hans hund hette Zack, så det kanske inte är så konstigt ändå....)

Inga kommentarer: