torsdag 19 februari 2015

Fikatorsdag

Var tredje torsdag i månaden har jag och några till bestämt att vi ska ta en fika. Idag var den torsdagen denna månaden. Det är såååå härligt att bara sitta och prata om ditten och datten ett par timmar. Köpte en stor varm choklad med grädde och marshmallows, mmmm...

Dessa träffar har varit alldeles lagom frekventa för mig i mitt liv just nu. Dels har jag hela tiden så mycket med skolarbetet och översättningen. Men, jag har varit jättedålig på att ta mig för saker ända sedan pappa dog/Johannes föddes (vilket det är vet jag inte, det inträffade ju ungefär samtidigt). Jag har inte känt den där äkta glädjen inför att göra någonting och därför blir saker aldrig av (inklusive bloggandet). Jag har helt enkelt inte haft lust till någonting. Oavsett av vilken anledning det nu är, så känns det i alla fall som att det börjar lätta och jag börjar bli sugen på att hitta på saker och träffa vänner igen, måla skriva, shoppa, etc. Till och med att köpa mig en bra kamera och börja fotografera igen. Skön känsla!

Nu har jag i alla fall suttit i bilen, helt ensam på den mörka vägen och lyssnat på AC/DC varvat med Gold FM och bara varit i balans och grunnat på saker och ting, gått igenom saker vi har pratat om och sett fram emot saker vi ska göra. Jag gillar att vi bor en bit från stan, så att man får en naturlig stund för sig själv i bilen på vägen dit och hem. Just ikväll behövde jag tanka innan jag körde från stan och köpte en påse godis som jag smaskade i mig i bilen, så nu sitter jag här med världens sockerkick. Att gå och lägga sig nu är otänkbart, så jag tänkte egentligen jobba lite...men så hamnade jag här på min lilla blogg och kände att det nog var dags för ett inlägg.

Johannes har varit sjuk med feber och hosta, så han har varit hemma från dagis ett par dagar. Han hade ingen feber idag i alla fall, så vi får se om han är pigg imorgon. Just nu pratar han bara bajs, kiss och fis. Han är inne i denna märkliga kiss-och-bajs-ålder som uppenbarligen måste fylla något syfte eftersom alla barn går igenom den. Vad detta syfte kan vara kan jag för mitt liv inte förstå. Men svaret på alla frågor är bajs. Han byter ut ord i sånger mot bajs och sjunger Imse Vimse Bajs. Ibland sitter han bara rätt upp och ner och säger baaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjsssssss. Ibland skrattar jag.

Inga kommentarer: