tisdag 12 januari 2016

Man tager vad man haver....

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder på en snygg och nyklippt Sivan. Men här kommer en bild på hur hon ser ut precis, exakt just nu. När hon står och blänger på mig. Hon har stått så ett tag nu och stirrat på mig och tycker säkert jag är jättetaskig.


Grejen är att hon har börjat klia sig något så infernaliskt i rumpan och vi kan inte komma till veterinären förrän på tisdag, så hon behöver någon form av tratt för att låta bli att klia sig. Hittade lillens duschring som han brukar ha när han tvättar håret och den fick offras. Tror det ska funka, men hon är inte särskilt nöjd! Tycker även hon har börjat klia sig mellan trampdynorna lite frenetiskt ibland. Ja och så ska vi kolla öronen också när vi ändå är där. Börjar fundera på om det kan vara så att hon är allergisk. Vi får se vad veterinären säger.

Nu har hon gett upp stirrandet i alla fall. Åtminstone på nära håll...

måndag 11 januari 2016

Tankat energi

Jag har jättemycket att göra. Men bestämde mig för att jag skulle tjäna på att få lite frisk luft på lunchen ändå. Så nu har jag och Sivis varit ute och fnattat i snön en stund. Det visar sig att jag hade rätt. Jag känner mig mycket alertare nu. Har tänkt att skriva om julledigheten och lägga upp massa bilder, men det får bli en kortis idag.

Hemsk sak som hände igår förresten. Johannes ramlade med huvudet före nerför trappan! Som tur var (tack du vaktande ängel) stod Martin i närheten av trappan och lyckades springa uppför trappan och hinna fånga honom i luften precis innan han skulle ha landat på huvudet. Han dunkade pannan lite i ett trappsteg innan Martin fick grepp om honom och han fick något blåmärke på benet, men annars gick det bra. Hur det hade gått om han hade landat på huvudet vill jag inte ens tänka på. Huga!

 Än är det läääänge tills det är vår....har så mycket planer för den här delen av trädgården!
 Full fräs genom snön!

 Spanar ut över sjön
Lurvig är hon nu (klipptid imorgon)

onsdag 23 december 2015

Aaaaah......

NU är jag julledig!

Som vanligt ett vansinnesrace med allting innan jul. Uppsatser och deadlines om och ovanpå varandra. Igår kväll när jag satte mig och skulle korra det sista jobbet för året (trodde jag) hittade jag ett litet mail med ett jobb till som jag glömt....oooops.....Bara att göra det. Jag gjorde klart det till midnatt i alla fall och tänkte sen sätta mig och korrekturläsa det andra jobbet, men nä, det gick inte att fokusera, så jag gick och la mig och steg upp vid fem och jobbade istället. Väckte Johannes vid sju och körde honom till dagis. Har nu lämnat in jobbet och ätit en macka. Den satt väldigt fint med tanke på att jag glömde bort att äta frukost.

Stressigt har det varit men nuuuuu ska jag snart hämta Lilleman på dagis (han äter lunch just nu) och sen ska vi göra lite julgodis och ha det sådär mysigt och inte stressa över nåt!

Drömde i natt att jag och Martin satt i sovrummet uppe och pratade och då hörde jag att det var någon på nedervåningen, men jag orkade inte bry mig om vem det var som gick omkring i mitt hus. Plötsligt ropar människan där nere något, typ "jag går nu men jag låser efter mig". Och ja svarar "Ok, det blir bra". "Undrar vem det var?", säger jag sen till Martin lite lättsamt sådär och tänker att hon ska låsa ytterdörren efter sig. Då stängs sovrumsdörren om oss och jag hör rasslet av nycklar och inser att hon (det var en hon) tänker låsa in oss i sovrummet. Då blir jag rädd och ropar "nej, lås inte!" Men det gör hon och sen hör jag stegen som avlägsnas.

Känns som att det kanske betyder något. Som att det finns någonting jag kanske inte borde ta så lätt på?

På tal om annat så har Martin och jag piffat upp vårt soffbord. Det var kul och tog lagom lång tid. Vi slipade ner bordsskivan, betsade och lackade. Tjiff, tjoff så var det som nytt igen!


 

måndag 21 december 2015

På internet hittar man allt man behöver

Idag hade det varit lite käbbel på förskolan mellan J och hans tjejkompis, som han redan har frågat om hon vill gifta sig. Han berättade om det lilla tjafset de hade haft och tillade:

"Nu får jag nog hitta en fru på internet."

tisdag 8 december 2015

En liten godbit

Jag sitter där och harvar och gnetar med mina kyrkböcker och tar mig sakta igenom historien. Ibland stöter man på lite fakta som är kul att dela med sig av, så det tänkte jag göra nu. Den här gången är det Helena Jonasdotter vi ska prata om. Hon är dotter till vår farfarsfarfarsfar Jonas Tengbom och alltså syster till vår farfarsfarfar Anders Tengbom.

Helena var gift med en man som hette Israel Peterson. Jag har vetat tidigare att Israel har suttit i fängelse för stöld, men igår stötte jag även på en tidningsartikel från 1869 om att han straffats en tredje gång och denna gången för att ha försökt förgifta sin fru. Vilken lurk!
Så här står det:
Den två gånger tidigare (för stöld) straffade backstugusittaren Israel Peterson inkommit till fängelset i Växjö från Attsjö i Furuby socken, häktad för försök att förgifta sin hustru. Enligt Petersons egen uppgift förhåller sig saken på följande sätt: Peterson som för 10 år sedan återkommit från Malmö fästning efter att ha utstått två års straffarbete och sedemera i åtta år tjänat i Attsjö, hade gift sig för två år sedan. Hustrun som förut under flera år varit ”sams” med en annan karl, hade ofta till Israel Peterson yttrat att hon ångrade att hon ej ”tog” denne andre.  Detta hade hos Israel Peterson stadgat beslutet att göra sig henne kvitt och han hade av en annan backstugusittare köpt för 3 öre arsenik som han blandat i svagdrickssoppa, vilken hon förtärt och därefter fått häftiga kräkningar. Hon hade fått mjölk att dricka och ehuru mycket fint levde hon dock ännu när Peterson inforslades till fängelset.
 
 

söndag 1 november 2015

Ännu mer redo för vintern!

Idag fick vi alla fall tid att ta itu med alla löv. Det gick ganska snabbt faktiskt med hjälp av lövblåsen/sugen som Martin köpte. Och för att Johannes hjälpte till så bra såklart! Nu har vi täckt alla land med löven, så nu får vi fin odlingsjord till våren också.  
 
Jag har varit så trött, så trött idag. Det blir jag alltid när det har varit en lite för lång period med jobb non-stop. Vi jobbar på dagen och vi jobbar på kvällen och denna helg även på helgen. Har deadline på ett stort jobb på onsdag, så fram tills dess blir det mycket jobb.
 
Men på torsdag och fredag ska jag inte översätta alls utan sitta med en studieuppgift som ska lämnas in på fredag. Ska bli så härligt att bara sjunka ner i soffan på torsdag och fredag kväll utan ett endaste litet jobb att tänka på! Sist jag hann se på TV en kväll var när mamma bodde över och vi tittade på Idol dagen innan vi åkte till Ullared och det var ju några veckor sen. Ska jobba på att skapa lite mer balans.
 
Nåväl, nu har jag sjungit färdigt min klagolåt och här kommer lite bilder från idag.
 lördag 31 oktober 2015

En kik på vår lördag så här långt

Idag fick jag sovmorgon till halv tio. Uuuunderbart! Vi tog en lång frukost och sen stack vi ut på en promenad för att prova Johannes drake som han hade gjort. Sen avrundade vi med att plocka iordning det sista i trädgården inför vintern. Vi hade tänkt ta hand om löven på tomten också, men det hann vi inte innan det blev mörkt p.g.a. legobygge och annat som kom i vägen.
 
 Just nu ska jag jobba lite och grabbarna är uppe i Johannes rum och leker förmodligen med lego...
 

tisdag 27 oktober 2015

Har man en clementin är man aldrig ensam

Inte i det här huset i alla fall. För Sivan är mästare på att upptäcka att någon har börjat skala en clementin. Så mästerlig är hon att jag tyckte det var värt att spela in på film. Hon är så söt när hon vill ha clementin!

Det är verkligen konstigt hur hon kan uppfatta det obefintliga ljudet av en clementin som skalas, men inte höra det förhållandevis skyhöga ljudet av en mus som prasslar i soporna. Hm.måndag 26 oktober 2015

söndag 25 oktober 2015

Planteringsgalen

Jag längtar redan tills våren kommer igen. Både för att jag älskar när det är varmare väder såklart men också för att jag har planterat så in i norden nu under hösten och jag är så nyfiken på hur det kommer se ut när allt står i blom i vår/sommar. Idag var jag på Plantagen och köpte två plantor Anisisop (bilden lånad härifrån)

De kommer göra sig bra mot gyckelblomster, brudslöja och vallmo och allt annat som jag har påtat ner i min rabatt! Det här var nog sista chansen att plantera något ute som kommer att överleva vintern (hoppas de överlever i alla fall).  Sen ska vi bara inte tala om alla vårlökar jag har satt precis överallt som jag också ser fram emot att de ska titta upp. Jag kommer att älska våren lite extra nästa år!

Just nu är Martin ute och provar en lövsug som han köpte på Blocket förra veckan, jag jobbar (ja eller snart iaf) och Johannes sitter bredvid mig och tittar på film. Så är livet denna söndag.

onsdag 21 oktober 2015

En liten cykeltur

Idag gjorde vi något annat efter jobbet än att åka raka vägen hem och köra laga middag-städa-nu-är-det-läggedags-köret. Jag och Martin gjorde lite mackor och packade in lillens cykel i bagaget och sen tog vi en liten cykeltur i Vislanda efter dagis. Det var mysigt!

 
 Sivan är en riktig kramhund. Här är en gomorronkram med husse!
söndag 18 oktober 2015

Möss!! Aaaaargh#&&&#%

Alltså, har fortfarande inte skickat in jobbet, trots att det är klart. För jag har hållit på att gillra musfällor. Hörde hur det prasslade i soporna och jag visste att det bara var att sätta igång och sätta ut fällor, annars förökar de jävlarna sig i rasande fart.

Satte mig precis ner och hörde ett par stycken skrik som lät ieeee....ieee...ieee
Trodde det var en mus som gick i fällan, men sån tur hade jag inte för kort därefter hörde jag att det prasslade i soporna igen. Så jag vet inte vad den höll på att skrika om. Glädjetjut över nåt den hittade i soporna kanske, eller lockrop till alla sina vänner. "Hörni, kom hit, här kan vi bo!"

Öppnade i alla fall dörren till sopskåpet (efter att ha sparkat lite på dörren, samt öppnat och stängt den ett par gånger så det slamrade), men den jäkeln satt kvar i soppåsen.

Vad göra?

Just nu har jag lagt ett lock på soporna medans jag funderar.

Jag hatar verkligen möss.

Pyssel inne och ute

Vilken fantastisk solig höstdag det har varit idag! Vi passade på att fixa iordning lite på tomten inför vintern. Rensa morötter, vända i landen och klippa gräset en sista gång. Jag älskar ju att pyssla och plantera i trädgården på våren och sommaren, men det är ändå skönt när det blir höst och vinter och man kan släppa det ett tag och vara inomhus och mysa istället. Så får man ett rejält sug framåt vårkanten sen igen!
 
Vi hade en trist vecka förra veckan med torsdag och fredag utan något enda litet jobb. Sen på fredag eftermiddag dråsade de in, så att vi har kunnat jobba igen en del nu under helgen och har att göra fram tills torsdag i alla fall.
 
Just nu sitter jag och är ganska hungrig, men löser det genom att äta popcorn i mängder. Johannes sover gott och Martin är och repar. Ska strax sätta mig och korrläsa ett jobb, men först kommer lite bilder från det senaste:
 
 Vår sherry från nyponen vi plockade förra året är äntligen färdig. Vi har lagrat den på ekfat de senaste månaderna och är mycket nöjda med resultatet! Förra veckan började vi tappa den på flaska och buteljera den.

 Lillen gick all in med mina smycken
 Och den här vyn jag inte kan se mig mätt på just nu. Vi är klara med veden!! Vi siktar på att vara klara innan midsommar sa vi till varandra när den kom haha. Vedbacken är så prydlig nu, det är helt underbart!
 Vi hjälptes åt att gräva upp de sista grödorna

Sen gick vi in och åt köttfärssås med rivna morötter i


torsdag 15 oktober 2015

Dagens sötaste....

Lillen byggde en koja i soffan i vardagsrummet igår kväll. När vi gick förbi soffan på väg ner till köket för att göra välling i morse såg han att kojan hade rasat. "Å nej, kojan har rasat!" sa han och la till "Pappa har nog snarkat i natt".

Haha.