torsdag 12 maj 2011

Om två veckor kommer hon :D

Har ju glömt att uppdatera om valpen. Vi fick en uppdatering i lördags och efter lite om och men så har vi nu lyckats ordna allt med upphämtningen. Uppfödaren ville att vi skulle hämta nästa lördag den 21:a, men eftersom Martin är tjänstledig från 1 Juni så blir det lite svårt att lösa det med att valpen inte blir lämnad ensam för länge när vi är på jobbet.

Men uppfödaren kunde som tur var gå med på att vi hämtar valpen den 26:e och sen har Martin tagit ut semester från då och fram tills han är tjänstledig. Så den 26:e får vi äntligen hem vårt lilla hjärta :D

Vi vet inte vilken av valparna som är vår ännu, bara att den kommer att heta Yvenus Wildcat som kennelnamn. Men det känns mer och mer som att Sivan är det namnet vi gillar mest, så förmodligen kommer vi att kalla den det.

Såhär skriver uppfödaren: Denna vecka har de blivit klippta och rakade. Rakmaskinen låter mycket och är nästan lika stor som valpen är. När man ska köra maskinen under halsen, på huvudet och öronen brukar en del valpar tycka att det är mycket obehagligt och bli rädda. Dessa valpar var ganska lugna ändå, trots att maskinen väsnades. Ingen var särskilt rädd och ingen fick panik som kan hända ibland. (jag bifogar en bild med pälsvårdsprodukter så ser ni vad jag använder)

Dammsugaren är jättefarlig tycker de, det brukar vara ett ”halvt trauma” första gångerna men de brukar vänja sig lite i taget. Det är viktigt att jag är neutral och inte "ojar" och "ömkar" dem när de blir rädda för då förstärker jag bara det farliga.

Snart kommer de att flytta ut ur "sitt rum"och ha tillgång till flera rum och då kommer de ofta att hålla till i köket (där fixas ju maten, de är ju smarta) och då får de lära sig massor av ljud med mixer, kastrull-lock som tappas, äggklocka osv. Cocos är dock med och visar sig helt lugn och tyst trots läskiga ljud och det beteendet härmar jag också. Vi människor kan lära oss mycket av valparnas mammas beteende.

Inga kommentarer: