fredag 27 maj 2011

Första dygnet med Sivan :)

Nu har vi äääääntligen fått hem vår lilla Sivan. Vi är helt sålda! Hon är så himla mysig och sällskaplig. Hon håller sig hela tiden nära Martin och mig och så fort en av oss exempelvis går ut i köket eller något annat rum så tassar hon med för att se vad vi ska göra. Hon förstår när man ropar på henne och verkar också i princip fatta det där med att hon ska gå och kissa på tidningspapper när hon är inomhus.

Det första som hände var i och för sig att hon satte sig på hallmattan och kissade och när vi tagit bort den så hände det en gång till på golvet på samma plats. Så vi la dit tidningspapper där. Nu har hon i alla fall ett par gånger gått dit när hon behöver göra någonting, så hon börjar fatta galoppen lite.

Vi har varit ute på tre små korta promenader med henne och i början så åt hon mest gräs, men nu börjar hon nog tycka att det är roligt att gå litegrann med. Det är ju bara andra dagen, så vi tar det lite lugnt med dressyren än så länge :)

Däremot har vi varit hårda inatt. Vi visste ju att hon skulle yla och det gjorde hon också, men det blev inte så farligt som väntat. Hon var orolig en liten stund, men sen la hon sig i alla fall. Och vaknade och gnydde igen när nån av oss gick på toa. Men vi ignorerade alltsammans och får väl lida lite ett tag, så kommer det nog bli bra på nätterna.Vi tänkte att hon kanske skulle lugna sig om hon fick ligga i sin korg medan jag och Martin jobbade vid våra datorer, men istället bäddade hon om otroligt frenetiskt. Det var säkert tio minuter med bök och rafs och kullerbyttor.På och över täcket och runt, runt.För att tillslut slockna helt plötsligt vid mina fötter. (Så himla härlig stil!)Hon gillar fötter, och att vara nära. Hela dagen idag har hon legat på Martins och mina fötter när vi har legat och jobbat. Mellan bus och kissepauser såklart.

Inga kommentarer: