torsdag 22 december 2011

På rätt väg, hoppas vi....

Här kommer en liten uppdatering från familjen trött. Johannes har inte fått någon flygande start i livet. Först ville han inte amma. Det kunde ta en timme innan han äntligen fick ett grepp om bröstet och började suga, och sen ska han äta minst en halvtimme....så hela nätterna gick åt att krångla med det under gallskrik från Johannes.

Vi hade hembesök från BVC, vi har en urgullig kontaktperson där som heter Ann-Christin och hon försökte på alla sätt och vis att ge tips under en helt timmes tid, men ingenting fungerade. Och Johannes bara skrek. Så vi fick ge upp. Vi fick i alla fall en liten plastnapp att sätta på bröstet som fungerade efter ett par försök. Åtminstone på ena bröstet, det andra bröstet ville han fortfarande inte äta ifrån.

Det resulterade i att jag fick mjölkstockning och vaknade upp med nästan 40 graders feber igår. Så efter det har jag fått krångla med pump var fjärde timme.

MEN plötsligt igår åt han utan den lilla plastnappen på ena bröstet och med den på på det bröstet han inte velat ta tidigare. Och min feber har gått ner. Så SKÖNT!!

Vi har fått gå till BVC och väga honom nästan varje dag och han har i alla fall gått stadigt upp i vikt, vilket har varit skönt. Därför trodde vi att allt skulle vara grönt när vi var där idag efter att allt fungerat ett dygn...men nej....nu har han gått NER i vikt så mycket (50g) att vi måste dit imorgon igen. Har han inte gått upp nåt då så får vi åka till barnakuten med honom tydligen. Stackars lilla livet.

Sivan har nog påverkats endel av allt skrikande, eller om det är att hon löper, men när vi kom hem från BVC idag så hade hon både kissat och bajsat på övervåningen och sprungit runt och smetat ut det. Hon som inte kissat inne på flera månader. Hoppas att hon mår lite bättre snart nu när det lugnat sig med skrikandet.

Inga kommentarer: