fredag 14 mars 2014

Fredag

Igår ringde jag djursjukhuset för att jag tappat bort receptet med Sivans öronmedicin och vi hade ett uttag kvar på det. De var inte säkra på om de ville skriva ut ett recept utan att titta på henne, så veterinären skulle titta i hennes journal och sen återkomma.

Vi hittade receptet igår ändå och har hämtat ut dropparna. Veterinären ringde tillbaka imorse och sa att om det inte fungerar vill de påbörja "detektivarbete". Det kan ju vara födoämnesallergi och hon kan behöva specialdiet eller "fan och hans moster".

Jag känner inget förtroende för djursjukhuset och den här typen av flummiga argument för att vi ska komma in och betala för massa undersökningar förmodligen helt i onödan spär tyvärr på det intrycket.

I helgen ska vi bara ta det lugnt och umgås. Jag har inga översättarjobb och har lämnat in min uppsats. Förutom en roman som ska läsas så har jag bara kvar att vänta på min hemtenta på fredag. Sen är jag klar med första delen av min kurs. Vi har hållt på med att analysera litteratur och nästa del är mer grammatik och språkkunskap, vilket är lite mer i linje med det jag är intresserad av.

Tror jag ska hämta Johannes tidigt idag så vi kan ha lite mysigt i solen tillsammans.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra tänkt - igen. Det gäller att ha balans mellan "att skjuta sparvar med kanon" och att göra det som precis behövs. Utredning på öronen verkar tidigt. Ok om hon alltid hade haft problem men så illa har det väl inte varit?
Tex: öronsvamp är vanligt och ofta återkommande utan att det behöver vara något annat fel än att de har mycket päls och blir varma i örat.
/Ylva

Christina T sa...

Efter bara några dagars behandling ser vi en markant skillnad, så det känns uppenbart att det är det som är problemet. Vi får bli lite bättre på att hålla koll på hennes öron nu när det blivit lite varmare ute helt enkelt!

Anonym sa...

Mina hundar har haft svamp i öronen 2 ggr var men det är när jag har slarvat med rakningen kring öronen och låtit de växa igen. Så välrakade öron/huvud och lite borttagande av öronhår gör susen på mina i alla fall. Man undrar ju hur raser som tex Leonberger och Old English sheepdog har det.
/Ylva