lördag 3 januari 2015

En bildbomb från december

 Å det hade väntats och längtats i månader, när skulle den där födelsedagen egentligen komma!? Plötsligt en tidig luciamorgon var det dags! Det fanns paket, lussebullar och pepparkakor på morgonen när han vaknade och den för dagen feberfria nyblivna treåringen fick öppna det första paketet på sin födelsedag.
 Lite senare på dagen kom alla på kalas. Spöktårta och monsterbollar var beställt och han klarade galant att blåsa ut alla tre ljusen på spöktårtan. Det som var lite svårare var att klara av att vänta på att det var dags att öppna paket.
 Men till slut fick han öppna det ena fina paketet efter det andra.
 Den stora presenten från mig och Martin var en snowracer. Vi hoppas på lite snö så att vi kan ge oss ut på snöäventyr hela gänget!
 Veckan efter var det söta lilla mammas tur att fylla 65!
 Julstämningen på Kojtet var total
 
Vi gjorde ett lagom stort julbord till oss tre och dukade upp dagen innan julafton. Men när vi ropade på lillen att maten var klar...
 ...hade febern slagit till helt plötsligt. Från att ha varit pigg och glad hela dagen så hade han plötsligt 39 graders feber och var mycket ynklig.
 Han var mycket piggare på julaftonsmorgon och feberfri, så vi chansade och åkte till Olofström för att fira med Martins familj. Men det gick inte så bra. Runt lunch blev han jättedålig och bara grät och grät, trots Alvedon. Vi misstänkte att han hade ont i örat, eftersom han hölls sig för örat hela tiden, men sa att han inte hade ont där. Klockan tre på julafton satt vi i bilen på väg hem till Kojtet igen. Det var inte många bilar ute då, kan jag säga. Men hemma piggnade han till igen och vi öppnade lite klappar.


 Vår stora present på julafton var en lego kustbevakningsbåt och den har han (och vi!) lekt med varje dag, så det är kul. Martin är en fena på att hitta på historier med skurkar och poliser och roliga äventyr, men jag tycker det är jättesvårt att komma på en bra story.
 

 I mellandagarna var han i alla fall frisk igen, så vi kunde passa på att testa snowracern i den nyfallna snön.
 Sivan tyckte vi kunde leka med fotbollen istället.
 Vi har förresten hittat ett nytt pensionat till Sivan, som hon har varit på både på julafton och nyårsafton. Här. Vi är jättenöjda och Sivan verkar trivas bra.
 Lillen och jag lekte i snön
 Martin körde lass med ved
 ... och ett och annat lass med barn
 Och emellanåt slappade vi och åt choklad.
 
Johannes har ju haft feber varannan/var tredje dag sådär under större delen av december. Dagen innan nyårsafton fick han feber igen, så vi träffade en läkare som kunde konstatera att han både har en inflammation i örat och halsfluss. Stackars liten. Vi har ju frågat, men han säger ju att han inte har ont nånstans. Nu äter han penicillin i alla fall och jag tycker han är mycket piggare.
 
Nyårsafton spenderade vi hemma hos David och Camilla. Kanontrevligt och lillen var i farten. Han satt i knät på alla och skulle vara med de stora barnen, sprang runt och spexade och hade jätteroligt. Han orkade till tiotiden, sen orkade han bara inte hålla ögonen öppna och somnade på en säng. Sista orden innan han somnade var "....de har inget lego här.." hihi. Jag körde hem sen framåt tvåtiden och vi sov till halv elva hela gänget. Bra start på det nya året :)
 
Jag har inga nyårslöften alls. Jag har bara tänkt att jag ska försöka vara lite mer effektiv och alltid göra det tråkigaste först. Och bli rik.
 
Har gjort om lite i aktieportföljen. Sålde Fingerprint som jag var så taggad över, medans jag låg på vinst. Hade ingen bra magkänsla i slutändan. Och det var nog bra, för de har sjunkit några kronor och...ja det kändes rätt helt enkelt. Har köpt på mig SKF och Alfa Laval, som har legat lågt. Så nu har jag:
 
ALFA LAVAL
ETRION
GETINGE
NORDIC MINES
OPCON
SKF
TRANSATLANTIC
 
Det känns lagom och bra! Etrion gillar jag verkligen. Solenergi ligger i tiden och Lundinarna ligger bakom, så det känns ändå stabilt. De öppnade nyligen ett solkraftverk i Chile som blev färdigt fem månader tidigare än planerat och såklart till betydligt lägre kostnad. Tror nästa år kommer bli bra!
 
 
 
 
 

1 kommentar:

sus ten sa...

Ja jag hörde om stackars Johannes ....hoppas han håller sig pigg nu då.