onsdag 6 mars 2013

Familjen sömnlösing

Har hittat en bok som jag ska köpa någon dag. Det verkar vara en så himla gullig historia! Den heter familjen sömnlösing och så här står det om den på Bokus:

När familjen Sömnlösing flyttar tolv tidszoner bort får de svårt att sova i sitt nya hem. I alla fall på natten; på dagarna sover de nämligen tills solen går ner. För att bota sina sömnproblem tar de till alla knep de kan komma på: Mamma försöker meditera, pappa dricker sex fulla muggar med mjölk, och Mika räknar till ett tusen. Men ingenting hjälper.


När de en natt beger sig ut för att hitta det djur som sover längst och bäst - för att ta reda på dess sovhemligheter - upptäcker de till sin förtjusning en helt ny värld. Mörkret är nämligen fullt av liv! Här finns irrande nattflyn och mörkerlevande djur, och stjärnor och planeter som virvlar runt i rymden ovanför. Vem vill väl sova bort hela natten när det finns så många spännande saker att upptäcka?

"Drömläsning för sömnlösa ... Jag hade aldrig hört talas om Bröderna Hilts men deras mörka och ändå varma bilder har en exakthet och innerlighet som är mästerlig ... 'Familjen Sömnlösing' tecknar en fin bild av hur hela den lilla familjen gör saker tillsammans, hur familjesfären blir tryggheten och ytterst också om att man ska få vara som man vill och ändå aldrig är helt ensam." Nils Forsberg, Expressen
Familjen Sömnlösing (inbunden)

Ville skriva ner det här, så att jag kommer ihåg den.

Annars är allt bra med oss. Projektet just nu är att hitta någon som kan sälja ved till oss, då det inte finns någon ved kvar vid huset.

Lillen har börjat säga små ord, det är supergulligt. Hittills kan han säga följande:
"Juss" (juice)
"Kack" (Katt - pekar på katten när vi tittar i boken)
"Isk" (Fisk - pekar på fisken)

Sen brukar vi fråga "Var är pappa, var är mamma och var är Sivan?" och så pekar han och applåderar åt sig själv. När vi ligger i sängen brukar han peka ner i madrassen när vi frågar var Sivan är, för hon ligger under sängen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

mamma har ju lite ved bakom grillen. Sen ska vi nog såga ner vårat körsbärsträd i sommar kanske så då kan ni få lite till :-)

/Lillebror

Christina sa...

Just det det har hon ju. Det kan vi säkert ta hand om, men frågan är hur torr den är just nu.

Körsbär går säkert fint att elda med också :)

Kram på er båda!
/Christina