fredag 10 maj 2013

En dag i gyttjan

Igår var det en ledig dag och jag spenderade mesta delen av den i gyttja och sörja på botten av vår damm. Mycket graciöst! Det blev lite stressigt där ett tag med en damm full med vatten och fiskar som var omöjliga att få tag i med håv. Och människor på väg som skulle komma och hämta fiskar. Men det löste sig efter att jag stack och köpte en pump och pumpade ut allt vatten och grävde ut de små rackarna ur sina hålor i dyn. Men nu är dammen tömd och fiskarna har fått nya hem. Så nu är det bara att fylla igen hålet. (Eller bara och bara. Vi kommer få lägga ett par kubik jord nånstans där en bil kan lämna av det och sen köra jorden med skottkärra fram till hålet och fylla det. Det kommer bli jobbigt!)

Läste en rolig grej. Boken Vredens druvor hade på kinesiska av misstag översatts till De arga russinen. Fniss.

Här kommer lite bilder från dammpysslet.

Före 
 Efter
 
Mitt i allt drog ett åskoväder in.
 
 Johannes är alltid så nyfiken på kaffet, så han fick smaka på de sista dropparna på botten. Gott skulle jag inte säga att han tyckte det var, men inte avskyvärt heller.
 Sen fick vi städhjälp
 
 
Idag kom Martin på den briljanta idén att vi kan använda brädorna som redan finns vid dammkanten till att göra en sandlåda till Johannes. Han älskar ju att gräva i sandlådan, så det kommer bli kanon! Resten av platsen får bli odlingsområde. Har tjugo tomatplantor av olika  sorter, gurka, brysselkål och en massa blommor som gror i köksfönstret och sen har mamma en krusbärsbuske på gång åt oss. Det här kommer bli en bra plats för alla dem.

Imorgon far vi in till stan och köper spett slägga, staketstolpar och nät till vårt staketbygge! Nu börjar det bli sent, så jag avslutar med några bilder från Winstons kvällskelsstund med husse. Vi börjar lära känna vad han tycker om i kliväg och han blir allt mer kelen med oss.
 Kli på hakan är inte dumt alls. 
 Kli på magen är också skönt!
 
Martin och Schnuckisarna är ute på kvällsprommis nu och sen går vi nog och lägger oss hela gänget.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur hinner/orkar du/ni med allt, blir smått andfådd redan när jag läser vad dagens aktiviteter innehåller.
Blir säkert fint när det är klart. Nästa sommar är det bara att sitta och njuta av allt ni åstadkommit. Trevlig helg/Ulla

Christina sa...

Å det är så himla roligt att hålla på och dona att det inte känns ansträngande alls. Efter alla timmar på kontoret är det faktiskt skönt att komma ut och få ta i lite! :) Trevlig helg på er med!

/Christina

Anonym sa...

Vad stor dammen var. Tyckte inte den såg så stor ut när vi var och hälsade på.

/Lasse