onsdag 1 maj 2013

En dag i solen


Å det känns nästan lite tjatigt nu att hela tiden skriva om hur bra vi har det på Kojtet. Men det är ju så! Idag har varit ännu en kanondag med underbart vårväder. Här kommer lite bilder från vår dag.

Efter att ha intagit morgonkaffe och ostmackor fick vi den briljanta idén att alla skulle hänga med på schnuckisarnas morgonpromenad.  Solen sken och lillen skulle säkert tycka det var roligt att knata med, tänkte vi. Det tyckte han också, bara det att han hela tiden vände och gick åt fel håll. Så det slutade med att Martin bar honom mesta delen av promenaden.
Hundarna väntade otåligt på att den lille skulle komma.  
När vi kom hem var det dags för ett välbehövligt bad för hundarna. Vet inte vad de har hållit på med, men det kändes som att barren och mossan i pälsen aldrig skulle ta slut! Kolla in vattnet vid deras tassar! Smutsgrisar.Det gick jättebra att bada Winston i alla fall.
Efter Winston var det Sivans tur att bli sanerad.
Lillen assisterade med torkningen.
 
Winston vill fortfarande inte gå i trappan, så han får åka! Igår när vi skulle gå och lägga oss jobbade vi med att locka och hjälpa om vartannat för att han skulle gå upp själv. Det gick bra fram tills sista trappsteget, då vägrade han blankt gå längre. Sen sa Martin att han tänkte att Winston kanske tyckte golvet var lite läskigt att gå på, så vi la en handduk på golvet och då minsann gick det! Hm! Vi får se hur det går ikväll, men det finns ju de i släkten som tycker golv är lite läskiga, som deras uppfödare skickade en video på en gång, så helt omöjligt är det ju inte att även Winston har en släng av den genen :)
När hundarna torkat lite var det klippdags. Johannes ville gärna vara med.
Winston var först ut. Det var första gången vi klippte honom, men han var jättesnäll och stod så stilla och tålmodigt så. Sivan har vissa partier som hon är så himla känslig med. Som mellan bakbenen och under svansen. Jag vill bara sucka när jag tänker på att klippa hennes bak haha. Hon sätter sig ner, jag ställer henne upp igen och så sätter hon sig igen och det tar en eeeevighet. Det var lyxigt problemfritt att klippa det partiet på Winston, han bara stod där! De är båda två stingsliga om samma klor på baktassarna. Framtassarna är inga problem att klippa klorna på på någon av dem. Jag måste verkligen säga att det är stor skillnad på Sivan och Winstons päls, Winstons päls är mycket "lättare" (alltså lättare som i motsats till tung)
 
Sen var det Sivans tur. Förutom bakpartiet då gick det ganska snabbt idag.
Lillen var söt och busig
Efter lunch åkte vi till Myresjöhus arena och såg Öster få stryk av IFK Göteborg med 1-4. Lillen var inte så intresserad...
 
Här är vi på fotboll. Kanske tidernas bästa gruppbild haha. Martin vill titta på matchen och jag kör en upp-i-näsan-pose och Johannes har mössan på som en liten smurf.
Båda hundarna i sin "Sivanklippning", vilket i princip innebär en kortklippning med rakat huvud Kerry-style. Hoppas Winston gillar sin nya frisyr.
 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga bilder. Kul att det fungerar med bad och kloklippning. Winston har alltid gillat att duscha, kul att det håller i sig. Han har varit lite känslig när man klipper sporren fram, annars har det gått bra, men han har tydligen "bytt sida". Kul med variation.
Kul att följa dig och dina härliga familj, Winston har verkligen hamnat rätt. Må väl / Ulla

Christina sa...

Haha ja se där. Det kanske beror på vem som klipper var det killar nånstans :)

Vi tycker också han passar in kanon i vår familj! Har satt in pengarna på ditt konto nu, skrev Winston som referens.

Kram!

Anonym sa...

Tack, har kollat, Winston har kommit in på kontot.
Trevlig helg /Ulla

Anonym sa...

Men såååå skönt för dem att få lite kortare vårfrissa! Bra jobbat med båda. Golv och trappor ja...kan vara lite si och så om man är försiktigt lagd, eller om man är smart. Då fattar man snabbt att man kan passa på att bli lite buren av husse ju! Mycket mysigare än att gå på läskiga golv.

/Ylva

Christina sa...

Klart det är mysigt att få åka lite! Man får lov att bli lite curlad när man är ny på ett ställe. Men idag gick han nerför trappan i alla fall, så framsteg :)