fredag 22 november 2013

Grislampa i källartrappen

Fredag idag. Woohoo. Idag ska jag ut på middag med mina kollegor och imorgon har vi en relativt oplanerad dag förutom ett litet bygge som vi har tänkt börja bygga på.

Sivan är ju en dam med egna idéer, som vi alla vet.
Den av hennes idéer som vi tycker är lite opraktisk nu när det börjar bli kallt är att hon inte verkar vilja gå in i källaren via sin hundlucka. Trots att det är varmt och ljust och vi har gjort mysigt för henne så vill hon vara utanför. När det regnar har vi sett att hon bara verkar gå ner i källartrappan för skydd och sen står hon där och spanar. Tror helt enkelt hon inte känner att hon har någon koll på omgivningen där inne i källarrummet.

Så på senare tid har vi ställt ner hennes säng i trappan istället så hon har någonstans att ligga och ställt ut maten och vattnet med. Men nu börjar det som sagt bli kallt och vattnet blir ju iskallt där i trappen och snart lär det väl frysa till is också. Så vad göra? Jo, vi har bestämt oss för att bygga ett litet krypin åt henne i källartrappen istället och hänga upp en grislampa så att hon får lite ljus och värme. Så det lilla projektet ska vi börja på i helgen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det blir nog mysigt för Sivan med grislampa. De kan få en rejäl päls om de får möjlighet att vara ute mycket. Så de anpassar sig fysiskt. Regn är värre för en Kerry än kyla, men en grislampa värmer gott.

/Ylva

Christina T sa...

Ja nu har hon verkligen fått en vinterpäls! Helst hade jag sett att hon hade vett att gå in i värmen, men nu när hon tydligen inte vill det så kommer hon ha det torrt och varmt i alla fall. Och lite lyse är ju trevligt också nu när det blir mörkt så tidigt om kvällarna´.