onsdag 6 november 2013

Plötsligt händer det....

Hon skriver nåt!

Och vad inspirerade mig just idag? Jo! En mus! Plus att jag lämnade in mitt översättarjobb redan innan lillens vällingdags. Så jag har ett par timmar att slå ihjäl innan jag ska gå och lägga mig. Men tillbaka till musen....

Jag satt här och njöt av min obokade tid framför datorn i köket när jag hörde *krafs,krafs* från sopskåpet. Med bultande hjärta gläntade jag på skåpsdörren och där satt en rackarns mus mitt i sophinken. Den såg visserligen snäll ut och var ganska söt, men jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Martin är iväg och repar med bandet, så jag satte mig och funderade lite. Ropa på Sivan?, hämta en råttfälla?, ignorera den? Jag ringde Martin haha. Som sa åt mig att ställa hinken utanför dörren så ska han ta hand om den när han kommer hem. Phu!

Annars går allt bra. Mycket denna månaden då jag jobbar med översättningen och dessutom håller på att tenta av ett par poäng som jag missade när jag läste en kurs för typ två år sen. Har en tenta den 28:e och ett par uppsatser kvar att knåpa ihop, sen är det klart och då kan jag söka de sista 30 poäng jag behöver av 90 hp för att kunna söka facköversättarutbildningen. Har ju läst allt på distans, så det har tagit sin lilla tid!

Idag har jag bestämt mig för att ha mobilen helt avstängd när jag är hemma, så att vi alla i familjen får en strålningsfri zon. Känns som ett bra beslut.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan ju undra, varifrån får du all din energi, inga fritidsproblem där.
Fina bilder på Johannes, ett riktigt litet charmtroll.
Vi har varit på Madeira en vecka, skönt med lite avbrott i vardagen. En fantastiskt vacker ö men rejält kuperat.
Skönt att det ordnade sig för Winston till slut, hoppas att han trivs och har det bra i sitt nya hem.
Lycka till med tentan och uppsatserna /Ulla

Anonym sa...

Tips: Vid nästa mustillfälle, ropa på Sivan och filma vad som händer
:-).

/Ylva

Christina T sa...

Vad härligt med lite solsken, Ulla. Vi är sååå sugna på att komma iväg till solen här med! Fina Winston har det jättebra! Lugnt och skönt utan katter, kaniner, höns och gud vet allt vad han har träffat på under sin resa :)

Christina T sa...

Ylva, tanken slog mig då hon trots allt är en råtthund och borde vara proffs! Meeen sen vet man ju inte hur mycket mus-slafs man får städa upp efteråt ;p