måndag 21 juli 2014

Dag 1 - Shopping och vedstapling

Idag var den första dagen på vår semester. Vi har haft en helt underbar dag idag också. Lillen började morgonen med att prata mig vaken. Martin stack ut tidigt och joggade en runda. Vi fixade frukost och framåt halv nio behagade Sivan stiga upp (!). Vi åt frukost vid tv:n och bestämde oss för att det var nödvändigt att köpa nya kläder för att kunna fira semester ordentligt. Så vi åkte in till stan för att till vår förvåning inse att affärerna inte ens hade öppnat än när vi kom dit. Vi fördrev lite tid på Maxi och sen åkte vi till Rusta när de öppnat och köpte fina dynor till våra utemöbler, Johannes fick köpa en legobrandbil på Toys r us, och sen tog vi en sväng till Biltema för att köpa rostskyddsfärg till bilen som börjat rosta lite vid tanklocket, lunch på Burger King och sen klädshoppingen då på lager 157. Vi blev förbluffade över hur billigt det var. För endast 210 kr shoppade Martin tre t-shirts, en munkjacka och en t-shirt till Johannes (jag hittade inget).
 
Sen for vi hem och byggde med Lego. Jag gav mig ut i solen och staplade ved och lyssnade på p1:s sommarprat. Vi intog kvällsmat på altanen i våra nya dynor såklart. Sen staplade Martin ved och jag och lillen tog en liten promenad med vagnen. Avrundade kvällen med lek med legot och välling i solgungan. Medans Johannes nattade Martin (det brukar vara så att den som nattar somnar först!) gick jag en promenad.  
 
 Bygga, bygga. Vi hjälptes åt hela lilla familjen.
 Bara lilla slangen som ska på plats, så är det klart!
 Färdig!
 Sen var leken igång
  Vi blev nöjda med dynorna.
 Vi provade att äta glass i dem och det var förträffligt. (Lillen har fått för sig att han vill dricka ur snapsglaset istället för ett vanligt glas. Han tycker det är fint med en fisk på)
 Vi såg en stor lastbil på promenaden
 Han tog sig en funderar på stubben.....
 ....traskade med bestämda steg..
 ....och talade med sin far...
 Sen in och leka med brandbilen. Kvällsmaten blev bortglömd.
 Helt bortglömd
 
 Han hade så roligt med den där brandbilen
 Men det gick att locka med honom ut en stund i alla fall. Välling i solsängen.
Sen in igen och tillbaka till brandbilen.

Inga kommentarer: