onsdag 29 februari 2012

Tassmetoden dag 3

Idag har det sett ut som följande:
15.25 Lägger ner första gången. Fick ta upp och söva och lägga ner tre gånger innan han somnade, men det tog bara tio minuter innan han somnade. Sov lite oroligt. Sov i ett par minuter.
15.44 Vaknar. Tar upp och söver honom igen två gånger. Det tar tio minuter innan han somnar igen. Sover i ett par minuter.
16.02 Vaknar. Tar upp och söver honom igen och lägger ner honom en gång. Somnar efter att jag strukit honom över ryggen i cirka två minuter medan han skriker.

Det känns som att det går framåt. Även om han inte sovit så länge åt gången så har han åtminstone kunnat somna i sin egen säng, vilket är poängen. Han har dock bara somnat på mage, så jag sitter här bredvid sängen igen, men det får bli en senare fråga att lära honom somna på rygg i sin säng.

Idag har vi varit på babymassage med föräldragruppen. Vet inte om Johannes uppskattade massagen så mycket, men sällskapet av andra bebisar och mammor tyckte han var roligt. Han låg och skrattade och jollrade och stirrade på mamman bredvid oss hela tiden. Gullunge!

Nu har han sovit i en halvtimme i alla fall :)

Inga kommentarer: