fredag 19 juli 2013

Fredag och två veckor kvar till semestern

I posten kom en liten sommarpresent från jobbet. Det var affärsplanen för 2013 - 2015 och en tablettask. *Fniss*. Undrar hur många det är som lägger sig i hängmattan på sin semester med affärsplanen och sin tablettask.
  
Nåväl, idag har varit en riktig kanondag. Både jag och Martin slutade jobba strax efter tre och åkte och hämtade Johannes tillsammans på dagis. (Det gick lite överstyr när han skulle cykla på dagis häromdagen, så han är lite uppskrapad om nosen.) Sen fick han plaska länge, länge i sin lilla, lilla pool och vi förberedde inför besök av Lars och Patricia, alias "ana" och "faffa".

Vi hade en härlig kväll med grillning och frosseri i våra goda grönsaker från odlingslandet. Kvällen avrundades med kaffe och glass med punsch. Bra start på helgen helt enkelt!


Det lilla badmonstret, som jag inte tycker behöver gödas alls. Vi fick rådet på BVC att det kanske inte skulle vara så dumt att prova att ge honom lite godis och läsk, bara han inte får det jämt. (Det är sant!) Så att han går upp i vikt. Vi tycker det är en befängd idé och fattar egentligen inte vad problemet är. Han är ju knubbig och go och väldigt pigg, glad och aktiv, så det kännas faktiskt lite hysteriskt att vi ska lägga energi på att han ska gå upp i vikt bara för att följa en kurva. Han äter ju mat, men han springer non-stop från det han vaknar tills han somnar (nej tack till en extra sockerkick på det!), så det är ju inte konstigt att han bränner en massa energi.
Kolla in Sivan i bakgrunden, i farten i trädgården. Så härligt för henne att kunna springa som hon vill! Vi börjar bli lite alarmerade dock för hon är väldigt stel i sin höft ibland. Vi har sett innan  att hon kan vara lite stel och går konstigt när hon har legat och sovit, men nu har det blivit oftare att hon liksom går som att bakbenet har låst sig och efter en kort stund släpper det. Det verkar inte vara några problem alls när hon springer dock och hon verkar inte ha ont. Ska ta upp det med veterinären när jag bokar tid för kastreringen och höra om de tycker vi borde komma in innan operationen. Det är konstigt att det inte märks något alls när hon springer, mest bara när hon går långsamt. Men jag tänker inte oroa mig förrän jag har fakta. (Skjuter envist tankarna åt sidan)

Vår härliga uteplats!


1 kommentar:

Anonym sa...

Vår förra hund Nelson, en Wheatenterrier, fick samma symptom efter några år. Han hade fått artros. Fick ett specialfoder (Hills j/d) och glukosamintabletter, samt ordinerades att simma. Detta gjorde att han fick ett behagligt liv i många år.
Vi håller tummarna för att det fixar sig även för Sivan.
/Ulla