tisdag 23 juli 2013

Sivan är lite blek...

Idag har vi bokat tid för Sivans kastrering på Ljungby smådjursklinik. Den 27:e augusti ska det bli av.

Vi märkte imorse att Sivans tunga har blivit väldigt blek (!?), så vi frågade om det också när vi ringde, men de tyckte inte att vi behövde komma in och kolla upp det så länge hon inte verkar slö. Googlade såklart lite på "blek tunga" när vi upptäckte det imorse och fick upp information om en ganska vanlig fästingsjukdom som heter Anaplasma, då det även är vanligt att hunden får hälta.

Än så länge är hon så pigg man kan vara i detta vädret och hon äter och dricker som hon ska och nyss var hon ute och röjde runt med en boll utan problem att springa. Så förutom hältan som kommer och går verkar hon ok. Men vi håller koll på henne.

Det är lätt att stirra upp sig när man läser på olika forum om saker och människor skriver inlägg som "min hund fick anaplasma och dog på tre dagar" och många skriver om att deras hundar aldrig blev bra, vissa skriver att det återkommer med jämna mellanrum och att deras hundar blir aggressiva under dessa återfall. Men nu vi vet ju inte ens om det är det hon har och går man in och läser på information från experter verkar det vara väldigt ovanligt att hundar dör av det och att de flesta blir bra igen efter en antibiotikakur. Så jag tänker som sagt inte oroa mig för nåt än.

Vi gör som veterinären tyckte och avvaktar lite till.

I övrigt var det länge sen jag var så här förkyld. Blä.

Inga kommentarer: