onsdag 25 september 2013

Det var svamp

Gåtan med Sivans hälta är löst. Det är en svampinfektion som härjar i hennes öron. Veterinären trodde att hon inte har kliat sig för att det helt enkelt gör för ont. Därför har hon hållt på sådär med benet, så att det ser ut som att hon haltar. Hon vill klia...men det blir bara ett irriterat vispande med benet mot örat. Stackars finaste Sivlingshjärtat som har fått gå med det där sen i somras för att vi inte har hittat vad som är fel.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att det löste sig!!Det lät verkligen som ett mysterium tills jag såg den korta filmen. Det är inte lätt att beskriva symptom och då är ju filmning genialt. Martin, sa inte du att hon ruskade på huvudet också..? Hi..hi..hii...(tar chansen att retas lite med dig Christina:)

/Ylva

sus sa...

skönt gåtan är löst! men vad är det för veterinär som inte kollar i öronen från börjar. Nu har jag ju bara haft katter till veterinären men även om det är vaccination så kollar de alltid öronen, tänder och känner igenom kroppen.

Katja sa...

Tack gode gud att hon är hel!! Men du, det är snart glömt så fort kantarellerna är borta, hundar är så fina på det viset :-)) Man gör så gott man kan.

Lätt hänt att det uppstår svampinfektion då hängöron inte luftar likadant som uppstående öron, men desto lättare kommer det in skit i dom istället, håhå.

Jag brukade kolla lite då och då i Gandalfs flapperöron och gärna lite extra om han badat mycket, tvättats mycket och det regnat mycket och gärna svepa lite försiktigt med en bommulstuss samt lukta också så jag kunde känna igen hur ett friskt öra luktar. Att pilla med öronen var bland det mysigaste han visste som tur var hehe.

Christina T sa...

Tsss....jaja....kan väl ha hänt att Martin nämnde nåt om att skaka...hehe

Sivan är som tur är relativt enkel att hålla på med i öronen också. Vi har rengjort och ryckt regelbundet, men efter det här kommer jag vara Nitisk!

Det är ju så svårt med veterinären, man lägger sig ju helt i deras händer, samtidigt förstår jag att det är svårt att tänka öra kanske när man inte har sett hur det ser ut.