söndag 25 augusti 2013

Semester dag 19,20 och 21

Ja, nu var det roliga slut. Tillbaka till vardagen och full fart mot hösten. Jag har gå-tillbaka-till-jobbet-ångest utan dess like.

I fredags hade vi besök av Martins föräldrar. Vi servade bilen, proveldade i kaminen och pysslade med veden och trädgårdslanden.

I lördags kom Winstons förhoppningsvis nya ägare och träffade honom. Han kommer att bo på en gård tillsammans med kaniner som hoppar lösa, ankor, katter, hästar och en Amstafftik som springer lös på gården. Martin och jag är lite nervösa, men vi fick veta igår kväll att det har gått bra hittills. Kaninerna är tydligen vana att bli jagade, så de springer undan och ankorna hade han inte brytt sig om (bara hoppat över dem när han jagade en katt!). Han har träffat den andra hunden och de har lekt. Hästar har han träffat tidigare på gården hos Camilla, då drack han ur samma kar som hästarna, så de verkar han inte ha problem med. Vi hoppas!

På kvällen igår var jag och Martin på pannkakshuset i Tolg och tittade på när Zebrakings hade trettioettårsjubileum. Riktigt härligt att vara lite på vift, bara han och jag. Johannes sov hemma hos mamma och Martin körde hem mig dit på natten och körde själv hem till Kojtet och Sivan.

Idag har vi varit i strandbjörksparken med Elin och Andy och lilla Viktor. Johannes blev som tokig över alla fåglar som är överallt. Han sprang och tjoade och skrattade och hade sig. Vi åt goda våfflor på Cafiket och tittade på. Det har varit kanonväder idag!

Sen har vi förberett oss inför hösten genom att köpa en soffa på Blocket som vi var och hämtade i Ljungby. En sån där soffa man kan slänga sig i och sträcka ut sig och ligga lite hur som helst och det är ändå bekvämt. Johannes hämtade en filt och kröp upp i divanen. Gullunge.  
 

 "Badplatsen" man har anordnat bara en bit från oss. Det känns nästan som att gå i ett månlandskap.
Idag, i parken. Han har blivit så stor!
'
För ett år sen var han så här liten!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fler kaniner...? Vad folk har kaniner...?!

/Ylva

Anonym sa...

Jag förstår att ni är nervösa, verkar inte optimalt. Är det verkligen bara ägare av tikar och ett "helt zoo" som är intresserade av en go och fin omplaceringshund !!
Vi hoppas givetvis att det går vägen nu för Winstons skull. Det är ju ni som gör bedömningen nu så vi önskar verkligen att det fungerar.

Christina T sa...

Ja, han lär ju inte få tråkigt i alla fall!

Vi hoppas också innerligt att han får det bra och han verkar ju personligen trivas som fisken i vattnet med gårdslivet. Vi har inte hört någonting mer, men sa att vi skulle höras efter ett par dagar.

Den här familjen har dock en betydligt sundare inställning och förståelse för att Winston är en hund och kommer att agera som en i möte med andra djur. Den andra hunden har ju liksom redan lagt ribban :)