tisdag 6 augusti 2013

Semester dag 2 - ett veterinärbesök

Semestern började storstilat med en helg i skärgården. Jag, Johannes, mamma och Susanne, Jonas, Felix och Leo hyrde en stuga i Stegeborg. Vi åt en god och mysig middag på kvällen, försökte få två üerpigga pojkar att gå och lägga sig, halv tolv somnade de, men det berodde i och för sig delvis på att det började åska så in i Norden. Vi spelade skitgubbe och åt chips medan åska mullrade, väldigt obligatoriskt när man lever stugliv! Dagen efter åt vi den lika obligatoriska glassen från Stegeborgs kiosk. Felix och Jonas var inne i slottsruinen och tittade, men vi andra har sett den ganska många gånger nu så vi gick och tittade på båtarna i hamnen istället.

Därefter åkte vi i två bilar och båda åt fel håll och därefter åkte vi på varsitt håll och båda på rätt håll. Mamma och jag åkte in till Norrköping och satte blommor på mormor och morfars grav och tittade runt lite inne i centrum och åt en pizza på en mysig uteservering. Susanne och gänget åkte hem till Jönköping.

Martin var på sin årliga seglarsemester med grabbarna och kom hem igår. Skäggig och solbränd :)

En glimt av havet såg vi från vår uteplats
Å det var så mysigt!
Vi tog en promenad ner till vattnet på kvällen
                                      
Idag har vi varit hos veterinären med Sivan för hennes hälta, men vi har inte fått reda på vad som är fel. Förhoppningsvis kommer blodproverna visa någonting. Vi får svar senare i veckan. Hon är litegranna stel i höften, men röntgen visade ingenting. Det är i alla fall skönt att det inte var artros eller något annat fel på själva höften eller knät.

Senaste nytt i följetongen om Winston är att han ska få åka ända till Gävle. Det ringde en kvinna för ett tag sedan och var väldigt trevlig och intresserad av Winston. Just då trodde vi att han skulle till Tranås, men när det inte blev av så ringde jag upp henne. Jag och Martin var skeptiska i början då hon berättade att de hade en kanin som de var väldigt fästa vid som brukade hoppa lös, och de har dessutom katt. Och sen är det ju väldigt långt till Gävle. Men vi har haft en del kontakt och hon tror att det kommer lösa sig med de andra djuren då de är vana vid hundar. Vi har kommit överens om att de får komma och lämna Winston igen om det inte fungerar och vi kommer även att skriva ett avtal över vad som gäller under lånetiden.

Är de beredda att chansa så pass att de kör 120 mil för att träffa Winston, så känns det ju ändå som att de är seriösa. Men lite nervöst känns det ändå. Winston är kvar hos Camilla på gården tills dess. Han verkar ha det så himla bra där!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Christina
Detta har blivit en följetong. Vilket fantastiskt jobb ni har gjort för Winstons bästa. Hoppas verkligen, både för er skull och för Winston att han snart hamnar rätt.
Hoppas ni får en fortsatt skön semester och kan koppla av trots turerna kring Winston och Sivans hälta.
Må väl
Ulla