lördag 10 augusti 2013

Semester dag 6 - ett nytt hem till Winston och lite påteri i trädgården

Det gick bra idag trots allt. Martin steg upp tidigt för att hämta Winston hos Camilla. Winston luktade som en bondgård när han kom så det fick bli bums i badet så fort han kom innanför dörren. 

Sen kom det en väldigt glad, positiv och trevlig familj och hälsade på. Det kändes jättebra! Jag hade förväntat mig en helt annan känsla så det var en stor tyngd som lyfte från hjärtat när det kändes så rätt i magen. Det var inga tokar som kom. Det var mamma Karin och pappa Anders och deras son och dotter på nio och sju år (tror jag). Det verkar vara en sammansvetsad familj som gör mycket tillsammans. De ser bland annat fram emot att prova agility med Winston och att ha med honom i skidspåret då de åker mycket skidor på vintrarna, det tror jag han kommer gilla. Anders cyklar en del och jag har berättat att Winston har lite problem med saker med hjul, så att de kommer få jobba lite med det säkert.

Winston skötte sig charmant som vanligt och de tyckte att han verkar jättefin och härlig på alla sätt. De gick en ganska lång promenad själva med honom för att få lära känna honom och diskutera sinsemellan och så att jag och Martin skulle få en chans att prata om det också. Fast vi var grymt överens, så det blev inte så mycket snack om saken.

Det går inte ens att beskriva vilken lättnad det är att känna förtroende. Nu känns det inte alls lika farligt att han är långt bort. Hoppas nu bara att det inte är massa yttre omständigheter som ställer till det igen, så att han får stanna där och ha det bra!

Efter att familjen åkt så blev det fullt ös i trädgården. Jag körde en massa skottkärror jord till dammen. Har stora blåsor och valkar i händerna nu, men nu har det verkligen hänt grejer. Bara en liten del kvar att fylla, sen är det klart. Sen gav jag mig på att hugga ner lite träd längst ner i bushen av vår trädgård. Det var massa sly och döda träd som kapslade in ett fint äppleträd som jag vill spara. Sist planterade jag lite blommor i en rabatt som jag grävde upp häromdan.

Dammen, snart även kallad gräsmattan :)

Äppleträdet utan jäkelskap runt omkring


 Rabatten. Har lagt gräs på den delen som inte ska planteras än, så kommer det inget ogräs. Längst bort har jag planterat Jättevallmo, Silvernattljus, Trädgårdssolbrud och Nejlikrot. Första etappen i det som ska bli en fantastisk blomsterrabatt nästa sommar och alla somrar därefter.
 Fick en bild från familjen. Fina Winston verkar avslappnad med sitt nya sällskap :)
 
 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt! Nu hoppas vi på att W och Gävlefamiljen finner varandra för gott.
Trots katt, kanin och cykelhjul
:-).

/Ylva

Anonym sa...

Även vi hoppas att Winston anpassar sig och blir accepterad hos familjen i Gävle.
Skönt om allt ordnar sig nu, så kan ni njuta fullt ut av er återstående semester.
Vi håller tummarna / Ulla

Christina T sa...

Ja vi hoppas att det är slut med hattandet för Winstons del nu.

Jag håller er uppdaterade om hur det går såklart!

/Christina